Hvordan lever man af sin kunst?

At drømme om at tjene penge på sin hobby (og tjene nok til at man kan leve af det) er noget, som mange med et talent eller en helt særlig hobby har prøvet. Men har denne hobby noget med kunst at gøre, er der så meget konkurrence, at det kan virke som en helt umulig opgave at komme til at tjene så mange penge på sin kunst, at man kan leve af det. Det kræver talent, hårdt arbejde, viljestyrke, og tålmodighed at få drømmen til at gå i opfyldelse.

Tjen penge på din kunst

At tjene penge på sin kunst er selvfølgelig det, det hele handler om, når man vil kunne leve af det. Man skal dog ikke blot gå og vente på, at pengene automatisk strømmer ind på kontoen. Selvom det kan virke fjollet at tage penge for din kunst, når du ikke har meget erfaring og ikke mener, at din kunst er god nok til at være penge værd, så er det nødvendigt at tage penge for sit arbejde. Tag små skridt hen mod din drøm, og start med at sælge dine værker til en billig pris og kræv ikke at kunder betaler dig store mængder af penge, når du arbejder med dem. I takt med at du langsomt får mere og mere succes, kan du begynde at tage en højere pris for dit arbejde, indtil du til sidst tjener nok til at kunne leve af det.

Start en virksomhed

Det kan godt være, at du drømmer om at blive kunstner, og ikke om at blive virksomhedsejer, men vil man have succes og opmærksomhed, er det en god idé at markedsføre sin kunst. I starten behøver du ikke at stille op med det helt store firma med flere ansatte og egne lokaler; det er helt fint, at du selv styrer det hele, og at du gør det fra en enkelt computer hjemme i din stue, hvis det er det, du foretrækker. Opret en hjemmeside og lav indlæg og opslag så folk besøger den og har lyst til at blive ved med at besøge den. Du kan præsentere din kunst, skrive om dig selv og komme med gode råd til andre kunstnere. Gør alt for at promovere dig selv og din kunst, og så skal forretningen nok langsomt vokse.

Få undervisning og tag uddannelser og kurser

Det er ikke nødvendigt at have en bestemt uddannelse for at kunne kalde sig kunstner, og man kan sagtens få succes uden at have brugt mange år på at få en uddannelse inden for kunst. Det gør det dog helt klart lettere at nå til tops, hvis man har erfaring og gode kontakter. Få undervisning inden for din kunstart, så du kan få vejledning af professionelle og dygtiggøre dig inden for bestemte teknikker. Tag kurser og dediker masser af tid til at blive god til din kunst – ikke kun ved at øve dig, men også ved at snakke med andre, der har samme ambitioner som dig selv, og for at lære nye ting og blive inspireret af andres kunst.

Arbejd hårdt for det

Man bliver uden tvivl nødt til at dedikere en hel masse tid til sin kunst, hvis man drømmer om at gøre det til en levevej. Øv dig i dine teknikker, snak med andre kunstnere, lyt til konstruktiv kritik og find inspiration. Du lever af din kunst ved at tjene gode penge på det, så du skal arbejde for at forbedre dine værker, markedsføre dem korrekt og sælge en masse, så din drøm en skønne dag kan gå i opfyldelse.

Vær tålmodig og giv ikke op

Rom blev ikke bygget på én dag. Det er vigtigt at besidde en god mængde tålmodighed, når du er ved at bygge din egen karriere op fra bunden. Det er ikke noget, man opnå fra den ene dag til den anden, og det er vigtigt at huske i de tider, hvor du kan blive frustreret over, at det ikke går så godt, som du ville ønske. Lad være med at give op fordi dit liv som kunstner ikke er så glamourøst, som du havde forestillet dig. Hvis du bliver ved med at arbejde hårdt for det, skal det nok begynde at gå i den rigtige retning en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *